Jauno fiziķu skolas 11.sezonas pirmā nodarbība

Avots: http://jfs.lu.lv/nakama-nodarbiba-2/

FS 11-1 “Mašīnmācītāji” par mākslīgo intelektu

Ir sācies jaunais mācību gads, un laiks arī mums mosties no vasaras miega – aicinām Tevi piedalīties mūsu 11. sezonas pirmajā nodarbībā “Mašīnmācītāji” par mākslīgo intelektu, kura norisināsies 12. septembrī 10:00 kombinēti – gan attālināti, gan klātienē. Lai piedalītos, ir obligāti jāaizpilda pieteikšanās anketa līdz 9. septembra 18:00, bet vispirms labāk izlasi visu līdz galam!

Šajā nodarbībā JFS komanda Tevi iepazīstinās ar to, ko saprot ar mašīnmācīšanos un kas ir galvenās sastāvdaļas, lai dators spētu kaut ko mācīties. Tāpat aplūkosim arī konkrētākas metodes, kuras izmanto programmētāji, veidojot mašīnmācīšanās risinājumus, un, protams, apskatīsim arī praktiskus piemērus, kur tas ir noderīgi – tajā skaitā arī fizikā.

Neizpaliks arī praktiskais darbs, kurā Tev būs iespēja izveidot pašam savu vienkāršu, maziņu mākslīgo intelektiņu, kurš tiks uztrenēts uz treniņdatiem un pēc tam izteiks prognozes, balstoties uz iepriekš apgūto.

Pēc praktiskā darba būs jautājumu un atbilžu sesija ar Vjačeslavu Kaščejevu – un jautājumus varēsiet uzdot jūs! Vislabāk, ja jautājumus norādīsiet pieteikšanās anketā, bet principā iespēja uzdot jautājumus būs arī reālā laikā.

Noteikti izlasi arī detaļas par to, kā notiks šī pusattālinātā, pusklātienes nodarbība, bet nodarbības plāns būs šāds:

10:00 – 10:10 Ievads, atklāšanas uzruna
10:10 – 10:30 
Pirmā populārzinātniskā lekcija
10:35 – 10:55 Otrā populārzinātniskā lekcija
11:00 – 11:20 
Trešā populārzinātniskā lekcija
11:40 – 12:40 Praktiskais uzdevums
13:00 – 13:20 Q&A sesija ar Vjačeslavu Kaščejevu
13:20 – 13:30 Nodarbības noslēgums

Lai piedalītos nodarbībā, jāaizpilda pieteikšanās anketa, pēc kuras mēs vēlāk aizsūtīsim Tev precīzas instrukcijas, kā piedalīties nodarbībā. Tā kā mums ir ierobežots skaits, kas var piedalīties nodarbībā klātienē, tad balstīsimies uz jūsu atbildēm, lai saprastu, kurus uzaicināsim klātienē. Anketā ir vieta arī jautājumiem par to, vai gribat JFS aizvadīt kopā ar saviem draugiem un, protams, vieta jautājumiem prof. Kaščejevam!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *