LU FMOF nodarbības fizikas skolotājiem 7.martā

Turpinot LU FMOF Fizikas nodaļas sadarbībā ar LFSA organizētas nodarbības fizikas skolotājiem, aicinām piedalīties tuvākās sestdienas aktivitātēs, izmantojot saiti: ej.uz/07032020
Nodarbības datums: 7.marts 2020.g.
Norises laika grafiks:
10.00 – 10:40 – “Kājas, spārni, astes” Ģirts Barinovs, LU FMOF asociētais profesors: “Mācot ievadfizikas kursu biologiem, gadu laikā man ir iekrājies piemēru saraksts, kuru izmantoju, lai nodarbībās ar piemēriem no bioloģijas studentiem palīdzētu izprast fizikas pamatlikumus, parādītu fizikālās intuīcijas nozīmību situāciju analīzē, vai vienkārši gūtu baudu no elegantiem un efektīviem fizikāliem risinājumiem, kas novērojami dzīvā dabā. Iespējams, šie piemēri varētu būt noderīgi arī fizikas skolotājiem starpdisciplinaritātes īstenošanai mācību procesā. Nodarbībā es padalīšos ar interesantākajiem piemēriem un to iespējamo izmantošanu student/skolēn-centrētās nodarbībās”.
10:50-11:30 – “Studentu izpratne fizikas pamatjautājumos. Concept Inventory testi un mērījumu rezultāti LU, VeA un RTU” Ilva Cinīte, LU FMOF zinātniskā asistente: “Fizikas kursos vairākās pasaules valstīs tiek izmantoti uz pētījumiem balstīti Concept Inventory mērījumi, kas diagnosticē studentu izpratni par pamatjautājumiem mehānikā vai citās fizikas tēmās. Nodarbības dalībnieki tiks iepazīstināti ar šo testu mērījumiem, kā arī ar jaunumiem fizikas lekciju norisē Latvijas Universitātes Fizikas nodaļā”
11:30-12:00 pusdienas starpbrīdis (strādā kafejnīca Jelgavas ielā 1, Dabas mājā)
12:00-13:30 “Balsta reakcijas spēks, svars un centrtieces paārinājums  – uzdevumu risināšanas praktikums” Sergejs Vinogradovs, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas fizikas skolotājs, Ludmila Belogrudova, LU FMOF zinātniskā asistente:  “Uzdevumi, kuros jāanalizē ķermeņu kustība pagriezienos ar centrtieces paātrinājumu, tradicionāli sagādā grūtības skolēniem. Fizikas mācību grāmatās un uzdevumu krājumos tāda veida problēmu nav daudz, toties olimpiādēs tie parādās regulāri. Nodarbībā kopā aplūkosim svara un balsta reakcijas definīcijas no dažādiem literatūras avotiem, kā arī piedāvāsim dažada veida uzdevumus un to risinājumu analīzi”.

* Pēc lekcijām (~ plkst. 13.45) iespēja apmeklēt Jauno Fiziķu skolas lekciju

Vieta: Zinātņu māja, Jelgavas iela 3 (auditorija tiks precizēta).

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *